8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Avukatlardan cüppeli serzenişt

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla, Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar, cüppeli basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Avukat Sezgin Tanrıkulu, tüm avukatların ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "İstanbul’da avukatların 126 yıl önce ilk defa örgütlendikleri gün olan 5 Nisan tüm Türkiye’de, Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Avukatlar ve onların örgütü olan barolar aradan geçen bunca yıla rağmen, yargının demokratik işleyişi içerisinde kurucu unsur olarak kabul edilmemekte, avukatlık mesleğinin aynı zamanda kamu hizmeti olduğu gözardı edilmektedir. Mesleğimizin yürütümü sırasında halen ciddi baskı ve müdahalelerle karşı karşıyayız. Başta güvenlik birimleri olmak üzere artan bir şekilde mahkeme salonlarında baskı ve şiddete maruz kalmaktayız. Diyarbakır Barosu olarak, bu tür durumları kınıyoruz, baskı ve müdahalelere karşı koymaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar birbirlerini kutladı. Basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektiren avukatlar daha sonra dağıldı.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 14:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gurbet DELİDOLU IP: 213.139.192.xxx Tarih : 4.10.2005 11:21:37
TANRIKULU'NUN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA KATILIYORUM.AVUKATLAR TOPLUMDA VARLIĞI BENİMSENMİŞ BİR MESLEK BİRİMİDİR.HAK VE HUKUKUN TOPLUMDA YAYGINLAŞTIRILMASINI SAĞLAYAN MESLEK GRUPLARINDAN BİRİDİR.BUNDAN DOLAYIDIR Kİ; BİZLERİN HUZUR VE REFAHA ULAŞMASINDA BÜYÜK GÖREVLER VE ZORLUKLAR ÜSTLENMEKTEDİRLER.DOLAYISIYLA ONLARIN YÜKLENMİŞ OLDUĞU SORUMLULUKLAR TOPLUMUN DAHA İYİ YAŞAM SÜRMESİ İÇİNDİR..ONLAR ÜZERLERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEKTEDİRLER.SONUÇ OLARAK SÖYLENMESİ GEREKEN ŞEY ŞUDUR; BİZLER DE BİZİM ÇIKARLARIMIZI DÜŞÜNEN VE BUNUN İÇİN ÇALIŞAN AVUKATLARI HAK ETTİKLERİ YERE GETİRMELİYİZ.