7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Bağdat Fuarı Diyarbakır'da yapılacak

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bu yıl 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan ’Uluslararası Bağdat Fuarı’ güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’a alındı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Kutbettin Arzu, "Fuarın Diyarbakır’da yapılması sadece bu bölgeye değil, Türkiye’ye getiri sağlayacaktır" dedi.

Bağdat’ta yapılması planlanan ’Uluslararası Bağdat Fuarı’ güvenlik nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenecek. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’nun, fuarın kendi memleketlerinde yapılması için girişimlerde bulunmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Bağdat Fuarı’nın Diyarbakır’da yapılması talimatını verdi.

Fuarın Diyarbakır’da düzenlenebilmesi için büyük bir çaba sarf eden DTSO Başkanı Kutbettin Arzu, bunun ülkeye ve bölgeye büyük gelir getirmesinin yanı sıra bölgenin kalkınmasında da büyük adım olacağını söyledi. Değişik ülke ve illerden fuarda yer alabilmek için telefon aldıklarını belirten Arzu, "Fuara gerçekten çok yoğun bir ilgi gösterilmektedir. Fuar alanımızda hiçbir sorun olmadığı gibi, Sanayi Bakanlığı’ndan hızlı bir şekilde izin alarak hangi tarihte yapılacağını kararlaştıracağız. Bu fuar Bağdat’ta güvenlik gerekçesiyle yapılmayarak iptal edilmişti. Fuarın Diyarbakır’da yapılması iş camiasına bir yatırım örneği olacak. Çünkü bu fuardan sonra bir çok dünya ülkelerinde ve ülkemizde bulunan işadamları, kentte güvenlik sorununun olmadığını görerek, burada yatırım yapma kararı verecek" diye konuştu.

Uluslararası arenada Türkiye’de güvenlik sorununun olmadığının ispat edilmiş olacağını kaydeden Arzu, "Bu fuarda dünya ülkelerindeki işadamları ile ülkemizdeki işadamları kaynaşıp, karşılıklı iş imkanları oluşturup yatırım yapacaklardır. Fuar alanımızda hiçbir sorun olmadığı gibi, ekstra olarak alanın dışına çadırlar kurup müracaat eden hiç kimseyi yer yok gerekçesiyle geri göndermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2004 Salı 16:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?