7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Belediye'den şeffaf ihale

SHP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte sivrisinek ve sinekle mücadelenin ilk startını 4 firmanın katıldığı basına açık ihale ile verdi.

Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda düzenlenen sivrisinek ve sinekle mücadele ihalesine Nur İlaç, Biyosaf, Burhan-Turan ve Arı Tem şirketlerinin katıldığı ihale, kapalı zarf usulü ile yapıldı. 4 firmanın katıldığı ihalede Nur İlaç Firması 830 milyar, Biyosaf 750 milyar, Burhan-Turan 520 milyar, Arı Tem ise 599 milyar lira gösterdi. İhale Yürütme Kurulu Başkanı, İmar İşleri Daire Başkanı Abdullah Sevinç, yeni yönetimin ilk ihalesi olduğunu belirterek, "İhalenin ardından komisyon tekrar toplanıp ihalede en uygun teklifi veren firmaya ihaleyi vereceğiz" dedi.
Burhan-Turan firma yetkilisi Mehmet Emer, ihale şartlarında belirtilen ilaçların ülkede bulunmadığını dile getirerek, ihale yetkililerine tepki gösterdi.
Bunun üzerine bir açıklama yapan Çevre Koruma Daire Başkanı Hüseyin Bark, halkın sağlığı ile oynamamak için ucuz ilaçlar peşinde olmadıklarını belirterek, "Biz iyi ilacı ucuza almak için çaba gösteriyoruz. Amacımız arı öldürmek değil, sivrisinek öldürmektir" dedi.
İhalenin sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2004 Salı 15:33:04
Güncelleme :6 Nisan 2004 Salı 15:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?