7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Claudia Roth Diyarbakır'da

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti. Roth, Kopehhag Kriterleri’nin ne şekilde uygulandığını görmek üzere geldiklerini söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki parlamenterlerle birlikte Diyarbakır’a gelen, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili ve Türk-Alman Parlamenterler Birliği Başkanı Claudia Roth, Valiliği ziyaret etti. Vali Vekili Abdülkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret eden Roth’u Valilik Özel Kalem Müdürü karşıladı. Yeşiller Partisi Milletvekili Roth, bu gezi vesilesiyle Kopenhag Kriterleri’nin ne şekilde uygulandığını görmek istediklerini belirterek, "Siyasi kriterler içerisinde Kürt konusu olduğu için, Diyarbakır’ı ziyaret etmek istedik. Bu bölgeye gelerek bölge ekonomisinin durumunu, Avrupa Birliği’ne girişten sonra olabilecek gelişmeleri inceleyeceğiz. Biz dostluk grubu olarak Türkiye-Almanya ve Avrupa Birliği arasındaki köprünün daha da ilerletilmesini istiyoruz" dedi.

Vali Vekili Abdülkadir Yazıcı ise, insanların hoşgörü içinde yaşaması gerektiğini ifade ederek, "Hangi din, dil, ırk olursa olsun, insanlar tüm güzellikleri birlikte yaşamalıdır. Hükümetimiz Avrupa Birliği yolunda elinden geleni yapıyor. Avrupa Birliği’ne katılmak için bizler kamu görevlisi olarak devletimiz ve hükümetimizin bize verdiği kararlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa Birliği yolunda tüm kamu görevlileri ile dayanışma ve birlik içerisindeyiz. Mevcut yasalar ölçüsünde, tüm insanlarımız istediğini yapabilmekte ve herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ayrıca 9 Mayıs Anneler Günü’nde iki tane askerimiz uzaktan kumandalı mayının patlatılmasıyla şehit edildi. Bu tür münferit olaylar bizim önümüzü asla kapatmayacaktır" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 17:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?