8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Eski Müsteşar Yazıcıoğlu: 'dış güçlere aldanmayalım'

Sempozyumda konuşan Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Ahmet Büyükburç, dünyanın en çetin coğrafyasında yaşadıklarını belirterek, "Dış güçler bizlerin arasına fitne sokup, bizi bölmeye birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar. Bölücülerin on binlerce insanımızın, çoluk çocuk demeden katliam emrini veren terörist başının affedilmesi için kampanyalar düzenlenmektedir. Ancak yüce milletimiz Mustafa Kemal'in göstermiş olduğu hedeflere mutlaka ulaşacaktır" dedi.


Başbakanlık eski Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda ilginç ve sert açıklamalarda bulundu. Yazıcıoğlu, ABD'nin Irak işgalinde büyük bir çıkmaza girdiğini belirterek, "ABD, Irak'ı işgal etti ve Saddam gibi bir diktatörü devirdi. Ancak ABD bu işgalde büyük kayıplar verdi ve vermeye de devam edip işin içerisinden çıkamaz bir duruma geldi. ABD'nin Irak işgalinden kurtulması için Irak'a muhakkak Türk askerini sokması gerekiyor. Çünkü Türk'ün ve Türk askerinin olmadığı bir yerde adaletin olması mümkün değildir. Bunun en büyük örneği ise Afganistan'dır. Sonuç olarak ABD, Türk askerini Irak'a sokmadığı taktirde de kayıplar vermeye devam edecek ve bu işgal bir ömür boyu sürecek" dedi.


Başbakanlık eski Müsteşarı Yazıcıoğlu, dünya tarihinin Türklerle var olduğunu belirterek, "Türkleri dünya tarihinden çıkartmak isteyenler bir daha tarih diye bir terimi kullanamayacaklardır. Türk geçmişinde tek söz vardı. Ülke yöneticisi kim ise o ne deyse o olurdu. Ama bunlarda geçmişte kaldı. Şimdilerde bunu görmek mümkün değildir. Ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Yargıtay'ı ve Danıştay'ı da ayrı konularda büyük bir hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu nedenle Türkiye'de artık tek ses olmadığı gibi tek Türkiye'de yoktur. Çünkü herkes kendi başına bir şeyler yapmaktadır" dedi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 17:00:36
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?