5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Güneydoğu Ekspres Gazetesi yayına başladı

Diyarbakır’da kurulan Güneydoğu Ekspres Gazetesi, törenle yayın hayatına başladı.

Diyarbakır’da kurulan Güneydoğu Ekspres Gazetesi düzenlenen törenle yayın hayatına başladı. Seyrantepe Güneydoğu Ekspres Gazetesi matbaasında düzenlenen törene ünlü sanatçıların yanı sıra bölge valileri ile çok sayıda davetli katıldı. Ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan, tören öncesi kurulan 5 metrelik mangalda kendi elleriyle pişirdiği kebaptan meslektaşlarına ikram etti.

Törende konuşan Güneydoğu Ekspers Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Naci Sapan, 10 yıl boyunca böyle bir gazete kurma düşüncesi içerisinde olduklarını belirterek, "10 yıl sonra sevdamızı gerçekleştirdik. Bu mutlu gecede bize destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Tarafsız ve gerçek habercilik yapmak üzere yola çıkmış bulunmaktayız. Böylelikle Diyarbakır’da ve bölgede vatandaşlara yakın olarak, onlarla birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise, ülkede ’popstarların’ programların ve gündemin en tepesine oturduğu bir dönemde bir takım yürekli insanların çıkıp Türkiye’nin sorunlarını paylaşmasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Benim adını ulusal takısı koyamadığım yaygın basın şu anda ne yazık ki gerçek anlamda ülke meselelerini ardında değil, popülist düşünceyle gazeteleri magazin yapıyor. Bu tip gazeteler bize çok lazımdı. Popstarların önemli olduğu bir dönemde sanatçıların birbirleriyle ilişkilerini manşet olduğu ancak, çöpten ekmek toplayan çocukların halen gazete sütunlarında yer almadığı bir dönemde böyle bir bölge gazetesine gerçekten ihtiyacımız vardır" diye konuştu.

30 personeli bulunan gazetenin açılış kurdelesi, Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu, Mardin Valisi Temel Koçaklar ve Batman Valisi Efkan Ala tarafından kesildi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:19
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?