7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Kaçırılan Türk işçi 'beni kaçıranlar Türkmen'

Irak’ta 35 gün önce direnişçiler tarafından kaçırılarak, 7 gün rehin tutulan Türk işçilerden Mustafa Bal, kendilerini kaçıranlar arasında Türk olmadığını söyledi.

Direnişçiler arasında 2 Türkmen’in bulunduğunu belirten Mustafa Bal, kendilerini kaçıranların Usame Bin Ladin yanlıları olduğunu söyledi.

Mustafa Bal, "Biz Irak’a gittiğimizde bizi kaçırdılar. Direnişçilerin arasında iki Türkmen vardı. Biri bize sorulan soruları tercüme edip diğerlerine cevaplıyordu. Diğeri ise söylediklerimizi not alıp kağıda yazıyordu. Ellerindeki silahları bize göstererek, ’Bunlar Usame Bin Ladin’in silahları’ diyorlardı ve Filistin’e karşı bir sempati duyuyorlardı. Rehin kaldığımız süre içerisinde hiç Saddam hakkında konuşmadılar. Üstelik ben ’İran Müslüman’dır’ dediğimde ise beni tehdit ederek, ’Bir daha onların Müslüman olduğunu söylerseniz sizi öldürürüz’ diyorlardı. Bizi yakaladıklarında üzerimizi aradılar ve Amerikan mallarına ve onlara ait hiçbir şey bulamadılar. Üzerinde Amerika’ya ait bir iplik dahi bulduklarında yakaladıkları kişinin hiçbir şansı yok, hemen oracıkta öldürüyorlar. Bugün benim şirketim bana tekrar Irak’a gitmemi söylerse ben yine giderim. Çünkü bu benim ekmek param. Mecburum gitmeye" dedi

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 11:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?