8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Kamyon şoförleri Irak'a yük taşımama kararı aldı

Diyarbakırlı kamyon sürücüleri, Irak’ta can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesiyle bu ülkeye yük taşımama kararı aldıklarını açıkladı.

Irak’ta Türk kamyon sürücülerine yönelik silahlı saldırı ve tehditlerin yanı sıra Irak’ın kuzeyine hakim olan Kürt grupların kendilerinden haraç almasını gerekçe gösteren 220 kamyon sürücüsü, Irak’a mal taşımama kararı aldı. Kamyoncular Sitesi Başkanı Çerkez Saygın, Irak’ta can güvenlikleri olmadığına dikkat çekerek, "Özelikle son 3 ay içerisinde Irak’ta arkadaşlarımıza yönelik ve ölümle sonuçlanan bir çok saldırı yapıldı. Oradaki otorite boşluğu yüzünden kendimizi güvende hissetmiyoruz. Araplar bize saldırırken, peşmergeler de bizden ayak bastı parası adı altında haraç alıyorlar. En ufak nedenlerden dolayı bize ceza kesiyorlar. Bunun üzerine şirketime bağlı 220 kamyoncuyla bir araya gelerek Irak’a mal taşımama kararı aldık" dedi. Irak’ta can güvenliği ve kendilerine yönelik keyfi uygulamaların kaldırılmaması halinde bu kararlarından vazgeçmeyeceklerini ifade eden Saygın, "Irak’a nakliye talebi oldukça fazla. Ancak Irak’ta bir türlü sağlanamayan asayiş yüzünden biz de can güvenliğimizin olmadığının farkına vardık" diye konuştu.

Öte yandan, şirkete bağlı bulunan kamyoncular, aylardan beri iş yapamadıklarını belirterek, "Irak’ta can güvenliği sağlanıncaya kadar, bölgeye gitmeme kararı aldık. Çünkü oraya giden kamyoncu sağ gelse dahi, aracı yakılıyor malları elinden alınıyor. Buna bir çözüm getirilmeli. Çünkü kamyoncular çok zor durumda" dedi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 16:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?