7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Kitap ihalesinde gergin anlar yaşandı

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan ücretsiz kitap dağıtım ihalesinde, yanlış adres gerginliği yaşandı. Bugün saat 10.00’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 300 milyar liralık ücretsiz kitap dağıtım ihalesine 34 firmadan 31’i katıldı.

İhaleye katılan firmalardan 17’si, zarfların üzerinde mühür olmadığı ve yanlış adres yazdıkları için ihaleden elendi. 14 firmanın kaldığı ihalede İl Milli Eğitimi Müdürü Bahattin Atilla, adres olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeterli olduğunu savunurken, ihale komisyonu şartnamede açık adresin yazılması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine sinirlenen Atilla, komisyon üyelerine, "Bütün evrakları kabul edin. Hiçbir şey olmaz" dedi. Daha sonra ihaleye katılanlara bağıran Atilla, "Siz bu şartname ile Türkiye’yi kurtaracak mısınız? Bütün evrakları kabul ediyorum. Ben hiçbirinizi dinlemiyorum. Benim vaktim yok. Vaktim olsaydı, bu ihaleyi iptal ederdim. Ama okullar açılacak ve çocuklar kitap bekliyor. Bu kitapları dağıtmak zorundayız" diye konuştu.

Bahattin Atilla’nın odadan çıkmasının ardından, İhale Komisyon Başkanını arayan Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı, kesinlikle şartnamenin dışına çıkılmayacağını belirterek, tartışmaya son noktayı koydu.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 19:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?