8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır: ÖSS'den umudu kesen Soluğu ÖYT'de arıyor...

Özel Yetenek Sınavıyla üniversitelerin resim bölümüne girmek isteyen öğrenciler, yeteneklerini geliştirmek için kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Germ Sanat Atölyesi'nde sınava hazırlanan öğrenciler resim bölümüne girebilmek için yoğun bir hazırlık içindeler.

 Özel Yetenek Sınavına girmek için hazırlanan Hatice Akgün, ÖSS'de kötü bir puan almadığını belirterek, "Ben üniversite sınavında fena bir puan almadım; ama yetenek sınavı için hazırlanmam gerekiyor. Geçen yıldan beri resim kursundayım ve bu yıl resim bölümünün yapacağı sınavı geçeceğime eminim" dedi.


Kurs sahibi ve resim öğretmeni Gökhan Aslan, kursa büyük bir ilgi olduğunu belirterek, "Kursumuzda yaklaşık 25 öğrenci var. Bunlarla vardiyalı bir şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimizin büyük bir bölümü Özel Yetenek Sınavına hazırlanıyor ve geçtiğimiz yıllarda birçok öğrenciye de kazandırdık. Biz sadece Dicle Üniversitesi için değil, Türkiye'nin diğer illerine gitmek isteyen öğrencileri Resim ve El Sanatları Bölümlerine hazırlıyoruz. Öğrencilerin çalışmaları gayet başarılı. Öğrencilerin sınavdaki şansları şairin dediği gibi bu bir maratondur, daha iyi koşanla, daha iyi kalem kullanan kazanır" dedi.


Öğrenciler yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı tarihini iple çekerken her gün defalarca pratik yapıp el becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 13:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?