7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Parası olmadığı için hastaneden kaçan çoban karakolluk oldu

Ayağı kırıldığı için Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan bir çoban, 600 milyon lirası olmadığı için hastaneden kaçınca karakolluk oldu.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde çobanlık yapan Ali Bağçelik (43), Devletkuşu Köyü Ozan Mezrası’nda hayvan otlatırken, dengesini kaybedip ayağını kırdı. Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapılan Bağçelik, daha sonra Diyarbakır Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi’ne sevk edildi. İki çatlak olduğu için ayağı alçıya alınan Bağçelik, 600 milyon liralık hastane faturasını görünce şaşırdı. Yeşil Kart’ı bulunmayan Bağçelik, hastane masraflarını ödeyecek parası olmadığını bildirdi. Kendisinden 600 milyon lira istenen Bağçelik, parası olmadığı için hastaneden kaçarak Ergani’ye gitti.

Bağçelik’in kaçtığını gören hastane personeli, durumu Başhekim Fethi Rüştü Yıldız’a bildirdi. Bunun üzerine Başhekim, Emniyet Müdürlüğü’ne bir hastanın parasını ödeyemeyerek kaçtığını bildirdi. Başhekim’in talebi üzerine, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, konuyu Ergani polisine bildirdi. Polis, Bağçelik’in Fatih Mahallesi’nde bulunan evine giderek ifade vermek üzere karakola çağırdı. Karakola gelmeyen Bağçelik’in yerine Talip Beğçelik ifade verdi.

Hastanede bir gün bile kalmadığını belirten Bağçelik, "Benim Yeşil Kart’ım yok. Bana hiç hastanede kalmamama rağmen 600 milyon lira fatura çıkarıldı. O kadar param olmadığı için rehin kalacağımı anlayınca hastaneden kaçmak zorunda kaldım. Başbakan, hastanede rehin kalma olaylarının olmayacağını açıklamıştı. Ancak benim param olmadığı için hastaneden kaçmak zorunda kaldım. Kaçtığım için beni polise şikayet etmişler. Ama yapacak bir şeyim yoktu. Çünkü 600 milyon lira ödeyecek param yok. Çobanlık yaparak geçimimi sağlıyorum. Diyarbakır Valisi’nden bu soruna çözüm bulmasını istiyorum" dedi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 20:05:24
Güncelleme :7 Mayıs 2004 Cuma 21:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?