8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Sağlıkçılar sorunlarını CHP İl Binası'nda açıkladı

Sözleşmeli yardımcı sağlık personeli alımlarında yüksek puan alanların yanı sıra sıfır puan alanların da işe yerleştirilmelerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Sağlık personelleri yapılan sınavla ilgili olarak kadrolaşma iddialarının ortaya çıktığını söyledi.

CHP Diyarbakır İl Binası’nda bir araya gelen sınav mağdurları, burada sorunlarını dile getirdiler. 60 -70 puan alanların dışarıda kaldığını, ancak sıfır puan alanların işe yerleştirilmesini kınadıklarını söyleyen sınav mağdurları, ortak bir açıklama yaptı. Arkadaşları adına açıklama yapan Fatma Kul, sınav mantığının ihtiyaç duyulan teknik personelin yeterliliğini ölçüp başarılı olanları eleyerek işe atamak olduğunu belirterek, "Ülkemizde insan sağlığı bu kadar ucuz mudur? Avrupa Birliği (AB) yolundaki ülkemizde yaşanan bu durum halen şeffaf bir kamu yönetimine sahip olmadığımızın açık bir göstergesidir. Bizler yapılan sınavın yeniden değerlendirilerek mağduriyetlerimizin giderilmesine yönelik çalışmaların hızla ve şaibeden uzak bir şekilde takip edilmesini istiyoruz. Kadrolaşmaya yönelik yanlışlarından biran önce geri adım atmalarını istiyoruz" dedi.
Yapılan sınavın şaibeli olduğunu destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Medeni Öz de, AK Parti’nin yapmış olduğu uygulamanın tamamen haksız olduğunu belirterek, "Puana tabi tutulan arkadaşlarımız yüksek puan almalarına rağmen işe girememiş, ancak düşük puan alanlar işe girmişlerdir. Eğer böyle bir sınav yapılmışsa neden puan sistemine göre yapılmadı? Biz CHP olarak bütün haklarımızı haklıların hakları için kullanacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından sağlıkçılar içinden seçilen 10 kişilik temsilci grubu, Emniyet Müdürü Orhan Okur’un talimatı üzerine polis aracına bindirilerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet Müdürü Orhan Okur, bir müddet basına kapalı olarak sağlık personeli ile görüştü.

DİYARBAKIR
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 21:24:06
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?