7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Taziye ziyaretine giden başkan resmi törene katılmadı

Diyarbakır’ın Devegeçidi Bölgesi’nde bulunan 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda bugün sabah saatlerinde düzenlenen devir teslim törenine 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Necdet Özel, Diyarbakır Vali Vekili Abdülkadir Yazıcı, Emniyet Müdürü Orhan Okur ve çok sayıda davetli katılırken, teröristin evine taziyeye giderek her kesimden tepki toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in katılmaması dikkat çekti.


16. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Eröz’ün, görevini Tuğgeneral Abdullah Recep’e devrettiği tören, sancağın getirilmesi ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende daha sonra görevi devreden ve devralan komutanların özgeçmişleri okundu. Törende bir konuşma yapan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Necdet Özel, birlik sancağının nöbet değişimini büyük bir heyecanla izlediğini ifade ederek, "Türk milletinin biz askerlere emanet ettiği şeref timsali ve ecdat yadigarı mukaddes birlik sancağının nöbet değişimini, büyük bir heyecanla izledik. Komutan arkadaşlarımın ant içerken duydukları onur ve gururu onlarla paylaştık. Bu andı her dinlediğimde bedenimi huzur ve güven kaplamakta, içime bir sıcaklık çökmektedir. Hiçbir düşünce ve hareketin bu gerçeği göz ardı etmesine yüce Türk milletinin müsaade etmeyeceğini inanmaktayım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu ilkelerle sonsuza kadar hür ve egemen bir devlet olarak yaşayacaktır" diye konuştu.


Birlik tören geçişi yapılarak, verilen kokteylin ardından sona eren törene, Baydemir’in davet edilip edilmediği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 00:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?