8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır: Vali Miroğlu, bürokratik gerginliği değerlendirdi...

Diyarbakır Valiliği toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Vali Miroğlu, Hevsel Bahçeleri’nde 8 gündür devam eden operasyonu değerlendirdi. Miroğlu, operasyon bölgesinde kimsenin mağdur olmadığını belirterek, "Bana Belediye Başkanı telefon açtı ve orada insanların mağdur olduğunu söyledi.

Bende kendilerine durumu izah ettim. Kendisine bir başkanı yardımcısı gönderilmesini söyledi. Bende yanına bir Vali yardımcısı verecektim. ’İkisi de devlet memuru görevli olarak gidip incelesinler’ dedim. ’Bir mağduriyet varsa giderelim’ dedim. Ben ona başka bir yol gösterdim. Ama onlar başka bir yolu tercih ettiler. Bende isterim vatandaşımın mağduriyetini gidermeyi. Ama kim neden mağdur olmuş bilmiyoruz. Böyle bir şikayet yok. Ben uzayda yaşamıyorum. 24 saat Valilik’te bürolarım açık ve telefonuma isteyen istediği zaman ulaşabiliyor. Orada bir operasyon vardır ve polis vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla güvenlik önlemi almıştır. Mağdur olan vatandaş var mı? Hani bana gösterin? Varsa siz söyleyin bana. Orada terörist vardır ve o teröristler bahçeye değil de vatandaşımızın evine girseydi, daha büyük bir sıkıntı olacaktı. Operasyon bölgesinde hiç bir vatandaşımız mağdur değildir. Eğer varsa bir mağduriyet bunu devletimiz ödemeye hazırdır ve bu mağduriyeti gidermek içinde burada görevliyim" dedi.


Miroğlu, operasyonlarda her zaman sıkıntı çıktığını ve dedikodu ile mağduriyetin ayırt edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 09:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?