8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır AÇEV'den okul öncesi eğitim

Diyarbakır’da, AÇEV tarafından çocuklara okul öncesi eğitim veriliyor. Okul Öncesi Eğitim Müdürü Remzi İnanlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Bahattin Atilla, verilen eğitimleri denetlemek amacıyla Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, AÇEV Genel Müdürü Derya Akalın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AÇEV Genel Müdürü Derya Akalın, çocukları geleceğe hazırladıklarını belirterek, "Biz burada 23 asıl 23’te gönüllü öğretmen olarak toplam 46 öğretmen, çocukları okul öncesine hazırlıyoruz. Burada eğitim verdiğimiz çocukları fiziksel, sosyal, bilimsel, kültürel ve diyalog açısından hazırlıyoruz. Bu çocuklara 10 haftalık bir eğitim veriyoruz ve annelere de çocuklara nasıl davranmaları gerektiği konusunda 12 haftalık bir eğitim veriyoruz. Diyarbakır’da 5 okul ve birde kendi binamız olmak üzere 6 yerde bu eğitimlerimize devam ediyoruz" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Bahattin Atilla ise, çalışmalara sonuna kadar destek vereceklerini ve dışarıdan gelen öğretmenlerin masraflarını karşılayacaklarını belirtti

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 10:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?