7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir:

Başkan Baydemir, bugün sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte 6 günden beri operasyon yapılan Hevsel Bahçeleri’ne girmek istedi.

Operasyon bölgelerine girmeleri engellenen Başkan Baydemir, Emniyet Müdürü Okur ile tartıştı. Tartışmadan sonra operasyon bölgesine yakın olan Kervansaray Oteli’ne giden Baydemir, burada bir basın toplantısı düzenledi.

Hiçbir insanın değil yaşamını kaybetmesi, burnunun dahi kanamasını istemediklerini belirten Baydemir, "Kaldı ki 6 gün süren bir operasyonda doğal olarak kent büyük bir kaygı yaşamaktadır. Hiçbir insan yaşamını yitirmeden bu operasyonun bitmesini bekliyoruz. Bu herhangi bir insanımız, sivil olabilir, resmi yetkili olabilir veya iddia edildiği gibi bir örgüt militanı olabilir. O operasyon bölgesinde bulunan sivil yurttaşlarında hak ve özgürlüklerinin korunmasını istiyoruz. Burada bulunuşumuzun nedeni bundan ibarettir. Biz her fırsatta kent güvenlidir diyoruz. İşadamlarına çağrıda bulunuyoruz. Gelin kente yatırım yapın diyoruz. Ama yanı başımızda 6 gün operasyon devam ediyor. Bize sorarlar ’Nerede kaldı güven?’ Dolayısıyla kaygılarımızın anlaşılması gerekiyor. Ben bir kez daha bugün yaşadığımız manzaranın ve sayın İl Emniyet Müdürü’nün tutumunu bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. İlgili yetkililerin bu durum ve tutuma mutlak suretle bir yanıt vereceklerine inanıyorum" dedi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 11:16:49
Güncelleme :4 Ağustos 2004 Çarşamba 13:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?