7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır Belediye Başkanı kendini savundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, dün patlak veren terörist taziyesine gitme skandalıyla ilgili olarak bugün bir açıklama yaptı. Operasyonda ölü olarak ele geçirilen teröristlerden M. Sait Özgün’ün taziyesine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin’in katıldığı açıklamada, çok sayıda gazeteci hazır bulundu.

Belediye Başkanı Osman Baydemir, dini inançlarını yerine getirmek amacıyla taziyeye gittiklerini öne sürerek, "Her şeyden önce, kentimizin 11 gündür ortak bir acıyı yaşadığını ifade etmek istiyorum. Bir kez daha üzüntülerimi paylaşmak istiyorum. Basına yansıyan ve iddia edilenlerle, bu güven ve huzur ortamına yönelik çalışma ve çabalarımıza bir yönüyle kaygı düşürülmeye çalışılıyor. Biz yaralı vatandaşları hastanede ziyaret ettik. Yaşamını yitiren güvenlik elemanı arkadaşımın ailesine taziye dileklerimizi sunduk. Bu düşünce 20 yıllık düşüncemdir ve belediye başkanlarımız da benimle aynı düşüncelere sahiptir" diye konuştu.

Başkan Baydemir, "Biz olduğumuz gibiyiz. Açıklamasını yapamayacağımız hiçbir şeyi yapmayız. Sözlerimin arkasındayım. Sadece emniyet mensuplarının alacağı güvenlik önlemleri ile huzur ve güven sağlanamayabilir. Bizim başından beri olan tutumumuz, kentte daha büyük acıların yaşanmaması içindir. Taziye ziyaretine bütün belediye başkanları ile birlikte gidip, acılarını paylaştım. Bunu gizlemenin bir anlamı yok. Yoksa taziyeye resmi araçlarımızla değil, özel araçlarla giderdik" şeklinde konuştu.

Fırsat buldukça herkesin taziyesine katıldığını söyleyen Baydemir, "Bizim böyle bir ziyaretimiz, neden bu kadar göze batıyor? Biz kimseye, hiçbir şekilde destek vermiyoruz. Bizim bu yaptıklarımız, eğer Türkiye’ye bir fayda sağlayacaksa ve Diyarbakır’a bir katkı sunacaksa, isteyen istediği şekilde yorumlayabilir" ifadelerinde bulundu. Baydemir ve beraberindeki belediye başkanları, daha sonra vatandaşlarla el sıkışıp sohbet etti.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 17:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?