8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır Belediyesi 'Yeni Yaşam Atölyesi'ni açtı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından göç mağduru kadınları mahallelerinden çıkarıp, ekonomik sürece dahil etmeyi amaçlayan Yeni Yaşam Atölyesi, hizmete girdi.

Hasırlı Mahallesi'nde  yapılan açılış törenine, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Barış Anneleri İnsiyatifi nden Sakine Arat, DEHAP İl Başkanı Celalettin Birtane, İHD Şube Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ali Öncü ile AÇEV yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Tören nedeniyle bir konuşma yapan Başkan Baydemir, doğanın bütün zorluklarına göğüs geren tek canlının insanlık ailesi olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle bu atölyemize Yeni Yaşam Atölyesi diyoruz. Burada temel amaçlarımızdan biri, istihdam alanları meydana getirmektir. Diğeri ise, kadın emeğini değerlendirmektir.” dedi. Diyarbakır ın büyük bir göç dalgası yaşadığını, bu göçten özellikle kadın ve çocukların etkilendiğini anlatan Baydemir, atölyeyle bu etkilenmeye son vermeyi planladıklarını ifade etti.

Dünyaya tanıtacağız

Kadının ekonomik yaşama katılmasını sağlayacak olan atölyeyi, özellikle göç mağdurlarının bulunduğu bir mahalle de açtıklarını söyleyen Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Umut ediyorum ki; burada eğitim gören kadınlarımız, eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi atölyelerini açarlar. Biz de kendi imkanlarımız dahilinde katkıda bulunacağız. Mezopotamya uygarlığını ve kültürünü, yaşam atölyeleri ile dünyaya tanıtacağız. Bunu da web siteleri ile yapacağız.” Ardından törene katılanlarla birlikte atölyeyi gezerek, eğitmenlerden bilgi alan Baydemir, atölyenin kadınlara istihdam alanı yaratacağına inandığını söyledi.

60 kadının eğitim başladı

Yeni Yaşam Atölyesi nde, 8 eğitmen 60 kadını, seramik, alçı, cam ve metal takı alanlarında eğitmeye başladı. Gösterilen ilgiye göre, daha sonra mum, ahşap ve taş atölyeleri de kurmayı planlayan Belediyemizin atölyesinde üretilecek olan ürünlere, coğrafyamızın simgeleri ile tarihsel zenginlikleri işlenecek.


Böylece hem geçmişle gelecek arasında sağlam bağlar kurulacak hem de göç mağduru kadınlar evlerinden çıkarılarak, meslek edinmeleri sağlanmış olacak.
Eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar, isterlerse evlerinde üretime devam edecek ve ürettikleri ürünlerin pazarlanmasına imkan yaratılacak. Kendi işlerini kurmak isterlerse farklı kurumların girişimci kredisinden yararlanması ve iş olanağı yaratılması için destek verilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 14:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?