7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır Belediyesi'nden iki çamaşır evi


Sosyal doku projeleri kapsamında, göçzedelerin ve fakir ailelerin yaşadığı Aziziye ve Ben u Sen semtine iki Çamaşır Evi daha inşa eden Diyarbakır Belediyesi, evleri düzenlediği bir törenle hizmete açtı.

Hasırlı Mahallesi’ndeki Beyaz Kelebekler Çamaşır Evi’nden sonra Diyarbakır Belediyesi, Ben u Sen ile Aziziye Mahallesi’ne yaptığı çamaşır evlerinin açılışına, ilk kademe belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, çok sayıda kişi katıldı. Çamaşır evlerini Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ve mahalle sakinleriyle beraber açan Belediye Başkanımız Osman Baydemir, Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, kadın nüfusunun yaşamını kolaylaştırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını vurguladı.

 “Hep birlikte büyük işler yapacağız” diyen Baydemir, kentte şimdiden büyük değişim olduğunu, bundan sonda da yürütülecek çalışmalarla kentin çevresini ve çehresini değiştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kentte istihdam alanı oluşuncaya kadar, Çamaşır Evi’ne benzer çalışmaları hızla ürüteceklerini ifade eden Baydemir, hizmetleri kentin dört bir yanına yayacaklarının sözünü verdi. Çamaşır Evi’ni bu semte yaşayan insanların yaşamını kolaylaştırmak için açtıklarını anlatan Başkan Baydemir, “Diyarbakır için, kentimiz için, ne kadar hizmet yaparsak azdır. Bu halk çağdaş yaşamın en güzeline layıktır. Bu kent hepimiz için, bir onur ve hazinedir” diye konuştu.

“Bizler Anadolu ve Mezopotamya insanları olarak, her birimiz farklı buğday başaklarının farklı buğday taneleriyiz. Farklı değirmenlerde öğütülmüş olsak bile, aynı leğende yoğrulmuş hamurun ekmeğiyiz” diyen Başkan Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için bu ekmeğin tadını ve değerini bilmek gerekir. Çabamız bununla sınırlı kalmayacak. Gelecekte daha büyük hizmetler gerçekleştireceğiz. Bu hizmetin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Ardından Çamaşır Evi’nin üç aylık deterjan ihtiyacını karşılayan işadamı Ferhat Aslan’a yaptığı katkıdan dolayı, teşekkür plaketini Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler verdi. Daha sonra Başkan Baydemir ile törene katılanlar, çamaşır evinin içini gezerek, yürütülecek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 14:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?