7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır Belediyesi'nden köylere sağlık hizmeti...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı’nın katılımı ile Cankatran Köyü’nde bugün bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde sağlık hizmeti, sosyal ve kültürel yaşam ile aile planlaması eğitimleri verilecek. Cankatran Köyü’nde konuşan Başkan Osman Baydemir, bu tür etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, "İlk olarak merkeze bağlı 14 köyümüzde böyle bir program başlattık. Belediyecilik yalnızca altyapı ile sınırlı değildir. Sosyal ve kültürel hizmetlere ağırlık vermek gerekir. Merkeze bağlı köylerimizde sinema gösterimi, müzik dinletileri, halk oyunları ve tiyatro gösterimi aracılığı ile sağlık hizmeti sunmaktayız. 14 gün boyunca, 14 ayrı köyde yapacağımız bu etkinliklerin ilkini, Cankatran Köyü’nde başlatmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.


Belediye Başkanı Osman Baydemir, daha sonra programa katılan köylü vatandaşlar ile beraber halay çekerken, aile planlaması öğretmenleri ise okulda bayanlara aile planlaması hakkında bilgi verdiler.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 11:39:00
Güncelleme :3 Ağustos 2004 Salı 17:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?