4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Diyarbakır çocuğu bıçağa değil bileğine güvenir

Diyarbakırspor - Fenerbahçe maçı oynandığı sırada bir anda kendini sahaya atan ve Fenerbahçe kalecisi Rüştü Rençber’i öpen Diyarbakırspor taraftarı Özkan Erkan, sahaya kötü niyetle atlamadığını söyledi.

Fenerbahçe’nin 2-0 kazandığı karşılaşmanın sonlarına doğru sahaya atlayan lise öğrencisi Özkan Erkan, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Erkan, "Tribündeyken, takımım gol atamayınca çok sinirlendim. Skor 2-0 olunca, kendimi tutamayıp sahaya atladım. Kötü bir niyetim yoktu. Hakeme ve hiçbir futbolcuya zarar vermek niyetinde değildim. Taraftarlar da beni coşturunca, Fenerbahçe kalesinin içine kendimi attım. Bu yüzden atladım, başka bir nedeni yoktu. Kimse beni yanlış anlamasın. Kaleci Rüştü’yü öpme nedenim, tebrik etmek içindi. Ben Fenerbahçeli de değilim. Çok kötü hareketler yaptı misafir takım taraftarları. Emniyet tedbirini başka türlü alabilirdi. Erman Toroğlu, (bu çocuk sahaya atladığı zaman elinde bıçak olsaydı ne olurdu ?) diye sormuştu. Diyarbakır çocuğu bıçağa güvenmez, sapına kadar bileğine güvenir. Bizim amacımız birini vurmak olsaydı, bunu yapardık. Erman Toroğlu’nun, kaos oluşturmasına gerek yoktur. Fenerbahçe taraftarları küfür etmeseydi, olay çıkmazdı. Erman Toroğlu’nu kınıyorum. Diyarbakır’ı sevmiyor, küme düşmesini istiyor. Rahmetli Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan zamanında bu gibi şeyler olmazdı" dedi.

Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan Diyarbakırspor-Galatasaray maçının sonlarına doğru sahaya atlayan başka bir genç Mustafa Atlı da, "Galatasaray maçında hayatımda ikinci kez maça gitmiştim. Takımımız 2-0 kazanınca, sevinçle sahaya atlayıp tur attım. Polisler beni yakaladı, maçın bittiğini zanetmiştim. Savcılığa çıkarıldım. Daha sonra serbest bırakıldım. Sonradan bana 500 milyon lira ceza geldi. Diyarbakırspor, ligin ilk yarısında iyiydi ama ikinci yarıda başarısız gidiyor. Diyarbakırspor taraftarlarına küfür edilmeseydi bu olaylar olmazdı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 14:33:55
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 16:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?