5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır Çocuk Polisi'nin anlamlı projesi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü, sokak çocuklarını topluma kazandırmak amacıyla bilgisayar kursu açtı.

Kursta, 30 sokak çocuğuna eğitici polisler tarafından bilgisayar kursu veriliyor.

Diyarbakır’da sokaklarda çalışan çocukların topluma kazandırılması ve bu çocukların çeşitli meslek gruplarında çalıştırılmalarını sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından örnek bir proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında 30 sokak çocuğuna, Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’nde oluşturulan sınıflarda polisler tarafından bilgisayar kursu verilmeye başlandı. Hayatlarında ilk defa bilgisayar kullanma imkanı bulan sokak çocuklarının oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, sokak çocuklarına bilgisayar kursu açmasının yanı sıra iş imkanı da sağlanıyor. Çocuk Şube Müdürlüğü, ilkokul mezunu olma şartıyla sokaklardan topladığı çocukları, sanayi ve diğer meslek kuruluşlarına yerleştirerek onları topluma kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca sanayide çalışmaya başlayan sokak çocukları, 6 gün sonra yine Çocuk Şube Müdürlüğü’nün girişimleriyle sigortalı yapılıyor.

Bu arada, hafta sonu 3 değişik bilgisayar kursu alacak olan sokak çocukları için hafta içerisinde de çeşitli futbol takımları kurularak, çocukların sosyal faaliyetlere katılımını sağlamak hedefleniyor.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:29
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?