8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır değerlerini konuşuyor

Terör ve şiddetle adı sıkça yan yana gelen Diyarbakır, şehrin inanç, kültür ve sanat değerlerinin konuşulduğu önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

"Diyarkapı 1. Uluslararası Nebiler, Sahabeler, Azizler ve Krallar Kenti Diyarbakır" isimli sempozyuma katılan Prof. Dr. Suat Yıldırım, Diyarbakır ve bölgenin ancak bu perspektiften bakıldığında doğru tanıtılabileceğine dikkat çekti. Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi'nin (DÜ) ortaklaşa düzenlediği sempozyum, tıp fakültesi konferans salonunda yapılıyor. Açılışta konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehrin Cumhuriyet'in ilk yılları, Osmanlı dönemi ve daha öncesindeki dönemlerinde ekonomik, sanat, kültür, bilgi ve medeniyete öncü olduğunu, şimdi de eski konumuna kavuşması için ciddi çaba sarf ettiğini söyledi. Açılış konuşmalarının ardından "Diyarbakır'da Peygamber İzleri" başlıklı sempozyumun ilk oturumuna geçildi. Oturum Başkanı Prof. Dr. Suat Yıldırım, bütün varlıkların güneşe olan ihtiyacı gibi ruh taşıyan bir varlık olan insanın da İlahi rahmet, ışık ve feyizle donatılan nübüvvete ihtiyaç duyduğunu söyledi. Yıldırım, araştırmacılara göre ilk peygamberlerin Ortadoğu topraklarına gönderildiğinin söylendiğini kaydetti.

Üç gün sürecek sempozyum kapsamında alanlarında uzman 52 akademisyen bildiri sunacak. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim'de isimleri zikredilen nebi ve evliya kabirlerinin bulunduğu Eğil gezisiyle son bulacak.

 

zaman
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 16:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi yıldız IP: 78.165.82.xxx Tarih : 26.05.2009 20:01:44

Bu tür etkinliklerin güzel şehrimiz diyarbakırda yapılması  gayet sevindirici ayrıca  yaşadıgı toprakların geçmişte nasıl zor şartlarla fetedildigini  anlatan    ve  sayısız büyük zatların yaşadıgı  manevi şehir diyarbakırın  bu gün hakettigi degere ulaştırılmadıgı  gözler önüne seriliyor herkesin bir kez daha düşünmesi gerektigini anlatan güzel bir etkinlik istifade edilmesi dilegi ile.....