7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır Devlet Hastanesi şeffaflaştı

Diyarbakır Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fetin Rüştü Yıldız, Türkiye'de bir ilke imza atarak, makam odası ve yardımcılarının odasının kapısını şeffaf kapılarla değiştirdi. 

Diyarbakır'da birçok yeniliğe imza atan Devlet Hastanesi'nde şeffaflık dönemi başladı. Başhekim Dr. Fetin Rüştü Yıldız, şeffaflığa makam odasının kapısını değiştirerek başladı. Cam bölmeli yapılan şeffaf kapılar sayesinde vatandaşlar, başhekim ve yardımcılarının çalışmalarını gözlemleyebilecek. Makamında basın toplantısı düzenleyerek yapılan icraatları sinevizyon gösterisiyle anlatan Başhekim Yıldız, 6 sigma yönetim metodolojisi sayesinde şeffaflığı prensip edindiklerini söyledi. 

"Hastanede son derece temiz ve nezih bir ortamda, hastalarımıza tedavi ortamı sunmaktayız" diyen Başhekimi Dr. Yıldız, "Böbrek taşı kırma, yeni kemik mineral dansitometrisi, tomografi ve ultrason üniteleri eklenmiş, servisler laboratuvarlar yenilenmiş, acil serviste dijital röntgen kullanılmaya başlanmıştır. Laboratuvar ve servisler arasında kan örnekleri pnömatik sistemle el değmeden hızlı ve güvenli bir şekilde taşınmaktadır. Dünyanın önde gelen büyük firmalarının memnuniyet ve karlılıklarını arttırmada en etkili ve hızlı kalite arttırma aracı olan 6 sigma yönetim metodolojisi, hastanemizde uygulanmaya başlanmıştır" dedi. 

600 yataklı Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde günde 5 bin hastaya hizmet verdiklerini, yüzde 80 civarında doluluk oranı yaşadıklarını kaydeden Başhekim Yıldız, "Bölgede ilk olacak radyoaktif iyot tedavisine başlayacağız. Kısa zamanda yanık merkezi ve açık kalp cerrahi merkezini açacağız" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 16:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?