5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır diken üstünde!

PKK'nın, Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde başlattığı terör olaylarının yıldönümü nedeniyle Diyarbakır'da emniyet tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Polis ve özel harekat timleri Kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturdu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin değişik yerlerinde kimlik uygulaması başlattı. Özel Harekat timlerinin de katıldığı uygulamada, şüpheli görülen bazı şahısların kimlik araması yapıldı. Diyarbakır’ın giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Diyarbakır Emniyet müdürlüğüne bağlı polisler ile birlikte özel harekat timleri de kontrol noktaları kurdu.

Öte yandan Diyarbakır’ın yanı sıra Güneydoğunun diğer illerinde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Güvenlik birimlerinde izinler kaldırılırken, stratejik bölgelerde takviye birliklerle ek önlemler alındı. Terör örgütü yöneticilerinin kırsal kesimdeki teröristlere eylem talimatı verdiği bilgisi istihbarat birimlerince tespit edilmesiyle tüm iller uyarıldı. Kırsal alanlarda bulunan Jandarma karakollarında ek takviye birlikler yerleştirilirken, kent merkezlerinde askeri ve tüm kamu kuruluş ve lojmanlarında güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı.

ANKA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 13:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?