7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır Eğitim-Sen'den oturma eylemi

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından, Ofis Semti’ndeki şube binası önünde, bugün saat 12.30 sıralarında gerçekleştirilen oturma eyleminde konuşan Sur Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Eğitim-Sen’in önemli bir güç olduğunu belirtti. Eğitim-Sen’in, 200 bin üyesi ile Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Demirbaş, ’’Avrupa Birliği (AB) yolunda ilerlerken, ülkemizdeki aydınlık ve demokrasi güçlerinin, Eğitim-Sen’in kapatılmasını engelleyeceğini düşünüyorum. Kimsenin gücü bu ülkeyi karanlığa götürmeye yetmeyecektir. Çünkü, önümüz açıktır’’ dedi.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu da, aslında yargılanması gerekenin Eğitim-Sen değil, demokrasiyi sadece kendisi için isteyenler olduğunu belirtti. Demokratikleşme ve düşünce özgürlüğü ile ilgili nutukların atıldığı bir dönemde böyle bir şey yapılmasının yanlış olduğunu ifade eden Babaoğlu, ’’Tüm toplum kesimlerinin takdirini kazanmış olan Eğitim-Sen’e kapatma davası açılmasının hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Türkiye, devletin resmi organları tarafından da kabul edildiği gibi farklı kültür, kimlik ve dillere sahip insanların yaşadığı bir ülkedir. Devletin görevi, laik, bilimsel, demokratik ve anadilde öğrenim taleplerini savunan sendikamıza karşı kapatma davası açmak değil, insan haklarına, uluslararası sözleşmelere ve hukuka saygılı olmak, demokratikleşmenin önündeki engelleri kaldırmaktır’’ dedi.

Babaoğlu, 15 Eylül’de Türkiye’nin her yerinden öğrencilerin, velilerin, tüm demokrasi güçlerinin, Eğitim-Sen’e sahip çıkmalarını istedi. Eylem, yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 14:54:15
Güncelleme :13 Eylül 2004 Pazartesi 11:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?