4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Diyarbakır esnafı borç batağında

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) tarafından yapılan araştırmada 170 bin 200 esnafın SSK, BAĞ-KUR ve TEDAŞ’a 602 milyon 693 bin 14 YTL borcu olduğu tespit edildi.

DİSİAD’ın yapmış olduğu araştırmada, Diyarbakır’da 170 bin 200 esnafın borç batağında olduğu tespit edildi. Araştırma sonuçlarıyla ilgili dernek binasında basın açıklaması yapan DİSİAD Başkanı Şehmus Akbaş, "Türkiye’de yanlış politikalar sonucundaki hatalı ve eksik uygulamalar, ekonomik kriz dönemleri, ülkenin genel olumlu gidişatını engellemekle kalmamış, vatandaşların ve yatırımcıların büyük borçlar altında bırakmıştır. Özellikle Diyarbakır’da işverenlerin, geçmiş dönemlerden kalan borçlar ve bu borçların gecikme faizleri nedeniyle çok zor durumda olduklarını tespit ettik. SSK, BAĞ-KUR ve TEDAŞ gibi kurumlara olan vatandaşların borç tutarları, esnafı ve yatırımcıyı zora sokacak boyutlara ulaşmıştır" dedi.

Diyarbakır’da 13 bin 841 işverenin BAĞ-KUR’a, 4 bin 94 işverenin SSK’ya ve 152 bin 625 esnafın da TEDAŞ’a yaklaşık 602 milyon 693 bin 14 YTL borcu olduğunu belirten DİSİAD Başkanı Akbaş, "Diyarbakır’da bu kadar büyük rakamlara ulaşan borç yükünün, ülke genelinde borçlarla ilgili gecikme faizlerinin affedilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Aksi taktirde bu borcun tahsil edilmesi bizce mümkün görünmemektedir. DİSİAD olarak sadece Diyarbakır’da değil, tüm yurtta SSK, BAĞ-KUR ve TEDAŞ’a olan tüm borçların gecikme faizlerinin silinmesi, ana borçlarının da taksitlendirilerek tahsil edilmesini hükümetten talep ediyoruz. Böylesi bir ödeme kolaylığı getirilmesiyle, yıllardır tahsili imkansız olan borç tutarı da devletin kasasındaki yerini alacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 18:20:59
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 17:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?