7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır facia atlattı!

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ KILAVUZ'DAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Diyarbakır Sebze ve Meyve Hali'nde çıkan ve 13'ü tamamen 23 işyerinin hasar gördüğü yangın tamamen söndürülürken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Kılavuz esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kılavuz, "Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır" dedi.

Sebze ve Meyve Hali'nde dün saat 15.30'da çıkan kontrol altına alındıktan sonra gece geç saatlere kadar soğutma çalışmalarının yapıldığı yangında 23 işyeri yandı. Yangına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yanısıra DİSKİ, Fen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler ile Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur Belediyesi ekipleri de müdahale etti. Yangında 100 bin tahta ve plastik kasanın yandığı bildirilirken, İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici de petrol türevi olan plastik kasaların yanmasıyla birlikte ısının bin santigrat dereceye ulaştığını söyledi. Bilici'nin de kolundan yaralandığı yangında yer yer patlamalar, parlamalar ve çökmeler meydana geldi.

Bilici 11 araç ve 40 personelle yangına müdahale edildiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Kılavuz, Genel Sekreter Abdullah Sevinç, Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Yıldız, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Hikmet Altuğ, Sebze-Meyve Komisyoncuları Oda Başkanı Mehdi Taş ve yönetim kurulu üyesi Yaşar Malkoç'la birlikte esnafları ziyaret etti. Kılavuz yanan işyerlerini gezeterek esnaflara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kılavuz ziyarette yaptığı kısa açıklamada, Diyarbakır'ın çok büyük bir faciayı atlattığını belirterek, "Bu faciada ciddi bir mali kayıp var. Bizi sevindiren yan, bu olayda herhangi bir can kaybının olmamasıdır" diye konuştu.

Gelen ihbar üzerine itfaiyenin teyit almadan yola çıktığını ve 3-4 dakika içinde yanına müdahale ettiğini belirten Kılavuz, "Olayın büyüklüğü ve vehameti nedeniyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da yardım istenmiştir" ifadelerini kullandı.

Yangını söndürmede itfaiyenin büyük bir gayret gösterdiğini dile getiren Kılavuz, itfaiyeye teşekkür etti. Esnafın önce kendi işyerindeki yangına müdahale için itfaiyeyi zorladığını ifade eden Kılavuz, "Herşeye rağmen itfaiye ekipleri kendilerini de rikske atarak A Blok'taki ara yere geçerek yangının diğer işyerlerine sıçramasını önlemiştir" şeklinde konuştu.

Kılavuz, valiye de seslenerek esnafın ciddi bir mali zararının söz konusu olduğunu belirterek, zararın karşılanması konusunda tüm yetkililerle birlikte çalışma ve çaba içerisinde olacaklarını söyledi. Kılavuz Sebze-Meyve Komisyoncuları Oda Başkanı Mehdi Taş'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Taş da ilk olarak iki itfaiye aracının müdahale ettiğini, daha sonra diğer araçlar ile tüm ilçe belediyelerinin araçlarının geldiğini belirterek can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 18:13:05
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 10:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halktan biri. IP: 88.230.67.xxx Tarih : 1.09.2010 02:00:21

canım kardeşim,o yangına diyarbakır itfayesinden cok.çevik kuvvete bagı toma diye adlandırılan basınclı su sıkan polis panzerleri ve askeri itfaye ekipleri sivil savunma ya baglı yangın söndürme araçları müdahale etmiş bulunmaktadır. sadece büyük sehir belediyesine mal edip var gücüylen yangına müdahale eden diger kurumlarımızın araclarını ve personellerine ez gecip büyüksehir belediyesinin  reklamını yaparaktan sow nitelikli bir haber yorumu yayınlıyosunun.. orda halk gördü herseyi itfaiyenin geç kalısıylan cıkan kavgayı da bunuda yazarsan seviniriz...