7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır hal esnafının tapu sevinci

Diyarbakır’da 12 yıl önce tapu almak için işlemlere başlayan, fakat bugüne kadar bürokratik engellere takılan 25 hal esnafı törenle tapularını aldılar. Törene Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu, Tapu Kadastro Müdürü, Esnaf Odaları Başkan Vekili ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bürokrasinin artık gömülmesi gerektiğini belirterek, "Bu bürokrasiyle yaşanmaz. 12 yıl önce başlatılan mücadele maalesef bu anlayışla bugünlere kadar geldi. Bugün 25 esnafımızın tapularını dağıtacağız. Biz hal esnafı için pek bir şey yapmadık, ama hal içine girmeyen kaçak mallara karşı biraz hassas davrandık ve bir nebzede olsa başarı yakaladık. Biz ölene kadar olsa bile bu bürokrasi engelini kaldırmaya çalışacağız ve size elimizden gelen desteği sağlayacağız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve katılan konuklar tapuları dağıtırken, Komisyoncular Odası Başkanı Muhittin Taş, hale girmeden satışa çıkan sebze ve meyve yüzünden çok zorluk yaşadıklarını belirterek, bu soruna çözüm getirilmesini istedi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 11:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?