7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır Havaalanı dünyalı oluyor

Diyarbakır'da bir seyahat acentesi, Diyarbakır Havaalanı'nın dış hatlara açılması için yaptığı başvurudan olumlu sonuç aldı.

Konuyla ilgili, açıklama yapan Affan Group Seyahat Acentesi Genel Müdürü Şehmus Özkan, hava alanının dış uçuşlara açılması için yaptıkları başvurudan olumlu sonuç aldıklarını ve en kısa zamanda uçuş gerçekleştireceklerini söyledi. 

Affan Group Seyahat Acentesi olarak Dışişleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığına başvurduklarını belirten özkan, “Yurt dışından doğrudan Diyarbakır'a uçuş gerçekleştirmek istediğimizi ve hava alanının dış hatlara açılmasını talep ettik. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun da desteğiyle başvurumuz olumlu sonuçlandı ve gerekli izni aldık. Şimdi uçuşları gerçekleştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Özkan, özellikle Irak ve Avrupa ülkelerinden Diyarbakır'a doğrudan uçuşlar gerçekleştirmek istediklerini ve hedeflerinin bu kış sezonunda Diyarbakır'a 22 bin yabancı turist getirmek olduğunu anlatarak, “Özellikle Irak'tan ve AB ülkelerinden bölgeye ilgi var. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Getireceğimiz turistler için 3 günlük Diyarbakır, Mardin ve Hasankeyf turları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

VALİLİK OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Diyarbakır Vali Yardımcısı Serdar Polat, yaptığı açıklamada, söz konusu firmanın bu yönde bir talebi olduğunu ve bu konuda olumlu görüş bildirdiklerini söyledi.

Polat, “Biz Valilik olarak bu konuda olumlu görüş bildirdik. Ancak burası daimi gümrük kapısı değil. Ankara'da bu konuyu görüşecek olan kurumlar var. Bu konuda daha yapılması
aa
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 14:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tego Gezerer IP: 89.217.191.xxx Tarih : 9.12.2006 16:50:56
Eger bu gerceklesirse özellikle bölge acisindan cok faydali oluyor.Ozellikle benim gibi yurt disinda yasayan D.bakir"lisi ve cevre illerdeki vatandaslarimiz artik Avrupanin belli merkezlernden direkt D.bakir havaalani araciligi ile en fazla 1-2 saat icinde sevdiklerine kavusabilirler. Zira, biz Avrupada yasayanlar genelllikle Istanbul ve Ankara aktarmali geldigimizde saatlerce aktarma yapacagimiz ucaklari beklemekteyiz. Ama bu uygulama ile direkt D.bakirda olabilecegiz.Ayrica bölgenin ekonomisine de katki sagalayacagindan eminim. Bilhassa Free Shop"lar ile. Umarim en kisa zamanda gerceklesir