8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır kavruluyor

Diyarbakır’da sıcakların bastırmasıyla birlikte serinlemek isteyen çocuklar Dicle Nehri’ne akın ediyorlar. Çocuklardan bazıları ise bir kadının kendi evinin bahçesine yaptığı havuza giriyorlar.
Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye ulaştığı Diyarbakır’da, İşadamı Mehmet İpek’e ait Kervansaray Piknik Merkezi’nde bulunan ’Rahvan atlar da’ sıcaktan etkileniyor. Günde 3 defa hortumla yıkanan atlar, su ile kendilerine geliyor.
Bu arada Diyarbakır’da otel havuzları ise pahalılık nedeniyle boş duruyor. Kervansaray Oteli’nin havuzunda çok az sayıda kişi yüzerken, çocuklar ise Dicle Nehri’ne akın ediyor. Son 10 gün içinde 3 kişinin boğulduğu Dicle Nehri’ne girmilmesi güvenlik nedeniyle yasaklanırken, çocuklar yasağa aldırış etmiyorlar. Paraları olmadığı için Dicle Nehri’ne girdiklerini söyleyen çocuklar, bazen korktuklarını ancak başka çarelerinin olmadığını söylediler.
Diyarbakır’ın Bağlar Beldesi’nde evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla bir havuz yapan Remziye Bedir (45) ise havuzda çocukları yüzdürerek para kazanıyor. 15 dakika havuza girmek için 500 bin lira alan Remziye Bedir, "Günde 5 milyon kazanıyorum. Maddi durumum iyi değil. Okul açıldığı zaman öğrenciler gelip giriyorlar. Ama şu anda işler iyi değil" dedi.
FELAT BOZARSLAN - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 22:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?