5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır KOSGEB'den, özelleştirme işsizlerine yeni umut!

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), özelleştirme ve ekonomik reform sürecinde işçilerin işten çıkarılmalarının sosyal etkinliklerini hafifletmek amacıyla "Özelleştirme Sosyal Destek Projesi" hazırladı.

Dünya Bankası’nın da destek verdiği projenin getireceği faydalar, işadamlarına anlatıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, proje hakkında işadamlarına bilgi veren KOSGEB Diyarbakır Temsilcisi Abdülkadir Saka, Türkiye ile Dünya Bankası arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde başlatılan Özelleştirme Sosyal Destek Projesi’nin öncelikli hedefinin, KİT’leri fazla istihdamdan arındırarak, verimliliklerini artırmak, özelleştirme ve ekonomik reform sürecinde işçilerin işten çıkarılmalarının sosyal etkilerini hafifletmek olduğunu belirtti.

Saka, "Bu proje Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Projesinin bir bileşimi olan yeniden işe yerleştirme programının amacı ise hedef kitleye, yeniden işe yerleştirme hizmetleri vererek işgücü pazarına hızla yeniden kazandırmaktır. Bu bileşende KOSGEB ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü öncü kuruluşlar olarak görevlendirilmiştir. KİT’lerin özelleştirilmesinden dolayı işlerinden çıkarılacak olan veya işinden çıkarılmış ve işsizlik kaydını yaptırmış kişiler, ekonomik reform programından dolayı işsiz veya iş gücüne katılmakta zorluk çeken kişiler bu projeden yararlanabileceklerdir" dedi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 16:48:20
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?