5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır terörü lanetledi

Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde, terör bir kez daha lanetlendi.

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından "Terör ve Terörizmi Kınıyoruz" mitingi düzenlendi.

Şehitler Anıtı önünde düzenlenen mitingde okunan İstiklal Marşı sırasında saygı duruşunda bulunmayarak yürümeye devam eden 1’i bayan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan üç kişi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Alınan geniş güvenlik önlemleri altında, ellerinde Türk bayrakları ile teröre bir kez daha lanet okuyan Diyarbakırlılar, slogan atarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Atılan sloganlarla terörü lanetleyen Diyarbakırlılar’ın, DEHAP İl Başkanlığı önüne gelerek ’Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir’ sloganları atmalarına DEHAP’lılar, pencerelerini kapatıp perdelerini çekerek tepki gösterdiler.

Mitingde konuşan Şehit Aileleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Büyükburç, İnsan Hakları konusunun devletin değil insanların ortak malı olduğunu belirterek, "Dünya İnsan Hakları Haftası dolayısıyla biz de böyle bir etkinlik yapmaya düşündük. Burada suçlunun yaşama hakkından söz edenlere, terörle mücadelede yok olan şehitleri de hatırlatmak istiyorum. Çünkü terörle mücadelede hayatlarını kaybeden evlatlarımız en temel hakları olan yaşam haklarını kullanamadılar" dedi.

Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

MUHARREM KONTAZ-DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 16:48:29
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?