8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Miroğlu'ndan daire müdürlerine uyarı

Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu, yazılı bir genelge yayınlayarak, resmi kurumlara verilen evrakları zamanında işleme koymayan kişiler hakkında cezai işlem ve disiplinsizlik cezası uygulayacağını söyledi.
Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu, resmi dairelerde işlemlerin ağır yapılması nedeniyle vatandaşların mağduriyetini azaltmak için bir genelge yayınladı. Yayınlanan genelgede Miroğlu, her daire amirinin aldığı evrakı zamanında işleme sokması gerektiğini belirterek,
"Belirli bir süre içerisinde cevaplandırılması veya işlem yapılması için kurumlara gönderilen evrak ve dosyalar, bizzat kurum amiri tarafından anında işleme konularak, evrakla ilgili çalışmalara başlanacak. Hazırlanan evrakın üzerinde muhakkak tarih ve imza görevli personel tarafından atılacak. Valilik makamına veya ilgili Vali yardımcısına gönderilen evraklar muhakkak suretle aynı gün imzaya sunulacak. Evraklar görevli personel tarafından takip edilecek ve teslim alınan evrağın hemen gereği yapılacak. Hizmetin aksamadan yürümesi için başta ilgili Vali yardımcıları ve kurum amirleri olmak üzere konuya gereken önem verilmelidir" dedi.
Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu, yayınladığı genelgeye uymayan, evrağı zamanında imzaya sunmayan veya zamanında işleme koymayan kurum amirleri ve yetkilileri hakkında disiplin cezası ve cezai işlem yapacağını söyledi.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2004 Perşembe 00:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?