5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi'nden Nevruz ikazı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken ülkede gerilim çıkarmaya çalışanlara karşı, hem devlet içinden hem de toplumun farklı kesimlerinden sağduyu çağrıları geliyor. 

Validen Nevruz ikazı: Provokasyon şehrimizi 20 yıl geriye götürür


Diyarbakır Valisi Ala, olumlu sürecin baltalanmamasını istedi. Özellikle 22 Mart'taki bahar bayramının provokasyonlara alet edilebileceğine ilişkin endişeler de dikkatleri Nevruz'a çevirdi. Konunun hassasiyetine işaret eden Diyarbakır Valisi Efkan Ala, önemli uyarılarda bulundu. Zaman'a konuşan Ala, terör olaylarının Diyarbakır'ı 20 yıl geriye götürdüğünü, en ufak provokasyonun yapılan olumlu şeyleri sıfıra indirebildiğini vurguladı. Bu tür kutlamaların Diyarbakır'daki güven ve huzur ortamını gösterme fırsatı olarak değerlendirilmesini isteyen vali, "Bunun aksi görüntüler, gelecek sermayenin ve yararlı yatırımların tekrar ertelenmesi anlamına gelir. Sıkıntısını da sokaktaki işsiz vatandaşımız çeker." dedi. Son yıllarda Türkiye'de ciddi reformlar yapıldığını dile getiren Ala, ülke genelindeki değişimden Diyarbakır'ın da payına düşeni fazlasıyla aldığını kaydetti. Olumlu havanın iş dünyası, esnaf ve vatandaşla beraber yakalandığını dile getirirken şu mesajları verdi: "Kargaşa ortamından herkes bıktı. Gelişme ve kalkınma sürecine katkıda bulunulmalı. Bu süreci baltalayacak girişimler Diyarbakır'a ve Diyarbakırlılara kötülüktür."

Diyarbakır halkının da ilin imajına zarar veren kişileri ayırt edebildiğini vurgulayan Vali Ala, "Bunu terörist faaliyetlerde bulunanların da bilmeleri gerekiyor. Yaptıkları yanlışların bedelini Diyarbakır'daki vatandaş veya Türkiye bir şekilde ödüyor" ifadelerini kullandı. Diyarbakır'ın imaj sorununa da değinen Vali Efkan Ala, medyanın olanın bir kısmını yansıttığından, bir kısmını ise yansıtmadığından yakındı. Toplumun daha çok olumsuzlukları hatırladığını anlatan Ala, "Enformasyonun ortaya çıkardığı iletişim sorunlarını bizim de dikkate almamız lazım. İyiye gidenleri sekteye uğratacak birtakım faaliyetler baş gösterince onlar gündeme oturuyor. Diğerleri gölgede kalıyor. Zararı ise Diyarbakırlılar çekiyor." dedi.

Emrullah Bayrak/zaman
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 13:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 88.231.196.xxx Tarih : 13.03.2007 16:49:16
Amaç Nevruz'u kutlamak olsa neyse daha geçen gün hastaneye hasta taşıyan araçların, ambulansların geçtiği yol üzerinde (Fiskayada) lastik yakıp geçen taşıtları parçayan adi teröristleri görünce bir kez daha utandım Diyarbakırlı lığımdan! Ama suç bizi bugünlere getirenlerde, suç hepimizde, peşmergeleri kucaklayanlarda, teröriste sayın diyebilenlerde. Allah bunları bildiği gibi yapsın. Gerçek Diyarbakırlılar bu olaylara alet olmayanlardır.