7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır valisinden yeni yasa uygulaması

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Türkiye’de yasaların Kopenhag kriterlerine göre değiştiğini Vali olarak da yeni yasaları uyguladığını söyledi.

Manşet programında Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Ala, "direniş olacaktır. Ancak, Türkiye öğreniyor" dedi.

"Biz de ilerlemeye katkıda bulunmalıyız"

Genelde Güneydoğu’da iyimser bir hava olduğunu da söyleyen Ala, "ben Kopenhag kriterlerine göre değişen yasaları uyguluyorum. Türkiye yeni dünya düzenini öğreniyor. Biz de ilerlemeye katkıda bulunmalıyız" diye konuştu.

Ala, Diyarbakır Emniyet Müdürü Orhan Okur ile ilgili bir soru üzerine de, "kesinlikle kişileri tartışmam. Böyle bir tartışma olamaz" yanıtını verdi.

Sincar: "Kim yanlış yapmışsa cezasını çeksin"

Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar ise, "Kızıltepe’de yaşanan olayla moralimiz bozuldu. Kim yanlış yapmışsa cezasını çeksin. Burda çok iyimser bir hava vardı. Galiba bu havayı sevmeyenler var. Biz bugünlere kolay gelmedik. AB takvimi bizim için önemli. Yargılama bir an önce başlasın. Biz de yolumuza bakalım" dedi.

Mardin Kızıltepe’de Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz, 21 kasım pazar günü güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında terörist oldukları gerekçesiyle öldürülmüştü.
diyarbakır
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 15:58:19
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 17:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?