9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a 37 milyon dolarlık proje

DİYARBAKIR'A 37 MİLYON DOLARLIK PROJE

Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından "AB, Türkiye ve GAP Bölgesinde Hayvancılık" konulu konferans Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye`de AB Bilgi Merkezleri Ağı`nın desteklenmesi projesi kapsamında organize edilen "AB, Türkiye ve GAP bölgesinde hayvancılık" konferansına TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ebubekir Bal, Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak Danimarka, Polonya ve Almanya'dan hayvan

üreticileri ile Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis üyeleri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Diyarbakır için kurgulanan projenin 37 milyon 500 bin dolar olduğunu belirterek "Diyarbakır için kurgulanan 37,5 milyon dolarlık proje GAP ile ilişkilendirilerek genişletildi. Şanlıurfa, Bingöl, Muş, Van ve Malatya projeye dahil edildi. 250 milyon dolarlık bir bölgesel kalkınma hamlesi ortaya çıktı.

Eğer bizler, sizler elbirliğiyle projeye sahip çıkarsak, sadece bölgemizin değil, Türkiye'nin de damızlık problemini çözen sektörel yapılar oluşturabiliriz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Faik Yavuz ise yaptığı konuşmada yıllar önce tarım ve hayvancılığın gelişmesi konusunda uyarılar yaptıklarını belirterek, "Tarım ve Hayvancılık kenara bırakıldı. 2009'un ikinci yarısında yay elimizden fırladı ve et fiyatları ikiye katlandı. Hükümet iyi niyet ile et ithalatını açtı ama Et Balık Kurumu bu süreci iyi değerlendiremedi. Bu proje ile sektör kayıt altına alınacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dicle Üniversitesi Veterinerlik Hekim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Pulat tarafından Hayvansal Üretimde Dikey Kümelenme Modeli Projesi hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından Harran Üniversitesi Veteriner Hekimlik Fakültesi Öğretim Üyesi Şükrü Güler, Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Hekim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Pulat ile

katılımcılar projeyi tartışmaya açtı.

DİYARBAKIR'A 37 MİLYON DOLARLIK PROJE
DİYARBAKIR'A 37 MİLYON DOLARLIK PROJE
DİYARBAKIR'A 37 MİLYON DOLARLIK PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 16:15:02
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 00:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?