7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a acı haber

DİYARBAKIR GAZZE ŞEHİDİNE AĞLIYOR

İsrailli askerlerin insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" adlı gemiye yaptıkları saldırıda şehit olan Ali Haydar Bengi'nin şube başkanlığı yaptığı şube binasında yas hakim. Hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi gitmeden önce dernek yötecilerine şehit olacağını söylemiş.

İsrail komandolarının Filistin'e yardım taşıyan "Mavi Marmara" adlı gemiye yaptığı operasyonda şehit edilen "Aydınlık İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" (AY-DER) Şube Başkanı Ali Haydar Bengi'nin başkanlığını yaptığı şube binasında yas hakim.

1971 doğmulu ve 4 çocuk babası olan Bengi giderken şehit olacağını şube yöneticilerine söylediği ortaya çıkarken dernek yöneticlerinden Sabır Ceylan, "O sadece Diyarbakır'ın değil tüm dünyanın şehididir. Gazze şehididir. Allah şehadetini kabul etsin. Şehit olmayı göze alarak gitti. Giderken şehit olacağını biliyordu. Allah ona nasip etti. Arkasında eşini ve çoçuğunu bırakarak gitti. Şehit haberini İHH yöneticileri bize bildirdi. Diyarbakır'dan gönüllü olarak 5 kişi gitti. Diğerlerinden haber alamıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 19:57:05
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 22:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?