8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a Alman kardeş geliyor

Alman Giessen Kent Üniversitesi'nden 9 kişilik delegasyon, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Ziyarette Diyarbakır ve Giessen kentleri arasında eğitim, kültür ve ekonomi alanlarında işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Aynı zamanda CDU, SPD, Bundis 90/Die Grünen ve FDP gibi farklı partilere mensup olan Giessen Kent Üniversitesi'nden 9 kişilik Alman delegasyon, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Üçü yargı üyesi, dördü de Kent Parlamentosu üyesi delegasyon üyeleri, Baydemir'i 29 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez kazandığı belediye başkanlığından dolayı tebrik etti. Diyarbakır'ın 7 bin yıllık köklü bir geçmişi olduğunu hatırlatan Baydemir, Diyarbakır surları hakkında delegasyonu bilgilendirdi.

Diyarbakır'dan çok etkilendiklerini söyleyen Alman delegasyon üyeleri, "Kentiniz Diyarbakır çok özel bir kent. Diyarbakır'a hayran kaldık" dediler.

Delegasyon üyeleri iki kent arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması gerektiğini ifade ederek, "Diyarbakır ve Giessen kentleri arasında başta eğitim olmak üzere, kültür ve ekonomi alanlarında ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 00:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?