7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a dev spor salonu

DİYARBAKIR'A 6 BİN 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU

Türkiye'nin en büyük ikinci salonu olarak değerlendirilen Seyrantepe'deki spor salonunun inşaatı devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, salonun 1 yıl içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük, Türkiye'nin ise ikinci büyük spor salonu olarak değerlendirilen Elazığ yolu üzerindeki spor salonunda inşaat çalışmaları devam ediyor. Başlangıçta 5 bin seyirci kapasiteli olarak planlanan spor salonunun kapasitesi 6 bin 500 kişiye çıkarıldı. İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ödenek sorunu yaşanmadığı takdirde 1 yıl içerisinde spor salonunun tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.

ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU HİZMETİ VERECEK

Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, Seyrantepe'deki salonun tamamlanmasına özen gösterdiklerini söyledi. Çetin yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan'ın göreve başlamasından sonra daha önce spor hizmetlerinde ihmal edilen kentimiz atağa geçti. İlçelerde ve kent merkezinde çok önemli tesisler hizmete girdi. Kapalı Spor Salonu'na büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin ikinci ve bölgenin de en büyük spor salonu olacak. Çok amaçlı bir işlev görecek. Hem sportif

müsabakalar hem de kongre, konferans ve benzeri çalışmalara ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin sayılı tartan pistlerinden birine ve bölgenin en büyük yüzme havuzuna kavuştuk. Salonun da bitmesiyle Diyarbakır sporda çağ atlayacak" dedi.

DİYARBAKIR'A 6 BİN 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 15:32:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 15:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baba yorgun IP: 88.229.202.xxx Tarih : 8.06.2010 16:01:39

yapılan işlerçok güzel ama güzelim diyarbakırspor sahipsiz ddiyorsunuz bence bu işlerden önce diyarbakırspora sahip çıkılsın ondan sonra görün tesisler ve başarılar nasıl geliyor.saygılarımla....