5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a Hilton yapılacak

Dev otel zinciri Hilton, Türkiye'de orta gelir düzeyine yönelik 15 yeni otel açacak.

Türk yatırım grubu Amplio ile anlaşma imzalayan Hilton, toplam 2 bin 500 yatak kapasiteli yeni otel yatırımlarını 5 yıl içinde tamamlayacak

Türkiye'de 52 yıldır 5 yıldızlı lüks otelleriyle faaliyet gösteren dünya otelcilik devi Hilton Hotels, önümüzdeki 5 yıl içinde orta gelir grubuna yönelik 15 yeni otel yatırımı için imzayı attı. Avrupa'da 2012 yılına kadar 65 yeni otel açmayı planladığını duyuran Hilton Otelleri Avrupa Başkanı Wolfgang M. Neumann, “Bunun 15'i Türkiye'de olacak” dedi. Hilton'un ilk durağı ise Diyarbakır olarak açıklandı.

Hilton Inn açılacak

Hilton Grubu, 5 yıllık yatırım planı doğrultusunda Hilton Hotels'in yan markaları Hampton ve Hilton Garden Hill'i Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor. Dev zincir, bu kapsamda Türk yatırım grubu Amplio ile işbirliği anlaşması imzaladı. Dün Hilton'un Beverly Hills'teki merkezinde imzalanan mutabakatta Amplio ile 2012'ye kadar tamamını Hilton'un işletmesi planlanan Hampton by Hilton ve Hilton Inn otellerinin açılacağı belirtildi. Hilton'un Türkiye'deki ilk “çok otelli” anlaşması olan mutabakat, 2007'de Avrupa'da büyüme stratejisi çerçevesinde imzalanan 4. büyük ön anlaşma belgesi olma özelliği taşıyor.

Anlaşmanın ardından konuşan Hilton Otelleri Avrupa Başkanı Wolfgang M. Neumann, “Avrupa'daki bu önemli ortaklıklar, global otel işletmeciliğindeki öncü pozisyonumuzu güçlendirmekle beraber Türkiye gibi kilit bir nokta olan gelişen pazarlarda çok otelli anlaşmalar imzalama yönündeki stratejimizin de göstergesi” açıklamasını yaptı.

Otel sayısı 23 olacak

Türkiye'de şu anda Hilton'un 8 otelinin olduğunu belirten Neumann, “Bu sayıyı 23'e çıkaracağız. Yatak kapasiteleri 2 bin 500 daha artmış olacak” dedi. Amplio'nun kurucularından Alaaddin Babaoğlu ise “Hilton gibi 52 yıldır bu pazarda yer alan bir şirketten daha iyi ve daha deneyimli bir ortak daha düşünemiyoruz. İlk projemizi Diyarbakır'a, ardından da Manisa'da yapacağız” diye konuştu.

'Türkiye otelcilik sektörünün potansiyeli çok büyük'

Hilton Otelleri Avrupa Başkanı Wolfgang M. Neumann, “Türkiye'nin otelcilik sektörü büyük bir potansiyele sahip. Türkiye'de açacağımız Hampton by Hilton ve Hilton Garden Inn otellerimiz ile de kaliteli orta-sınıf pazar ve ekonomik otel açığını gidermeyi planlıyoruz” dedi.

Kerim Ülker/Vatan
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 10:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?