5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a mail ile yardım yağdı

Diyarbakır’ın Yiğityolu Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Rıdvan Sadık’ın, Valiliğin onayı ile başlattığı yardım kampanyası tüm Türkiye’ye yayıldı.

Diyarbakır’a hergün kargo ile kutular içerisinde öğrencilere dağıtılmak üzere yardım malzemesi gönderiliyor.

Yardım malzemelerinin ilk bölümünü okulundaki öğrencilere dağıtan öğretmen Rıdvan Sadık, kampanya ile Diyarbakır’da 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Diyarbakır Yiğityolu Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda 4 aydır görev yapan öğretmen Rıdvan Sadık, öğrencilerinin içinde bulunduğu ekonomik şartları görünce bir yardım kampanyası başlatmayı kararlaştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, oradan da Vali Nusret Miroğlu’na çıkan öğretmen Rıdvan Sadık, kampanya için onay aldı.

Bilgisayarın başına geçen Rıdvan Sadık, ulaşabileceği her yere mail attı. Bir çok kuruluştan gelen giyim malzemelerini bugün okulda öğrencilere dağıtan Sadık, kendi elleriyle öğrencileri giydirdi.

Öğrencilerin titremekten kurtarıldığını belirten Sadık, "Hava şartları gözönüne alındığında öğrencilere giyim malzemelerinin ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. Bu nedenle gelen giyim malzemeleri öğrencilere hemen dağıtıldı" dedi. Lastik ayakkabıları çıkarıp ilk kez kundura giyen öğrenciler öğretmenlerine teşekkür ettiler.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 15:49:11
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?