7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır’a yabancı heyet akını

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine girmesiyle birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi yabancı heyetlerin akınına uğradı.

Son üç ayda, aralarında birliğin eski genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Avrupa Parlementosu Başkanı Josep Borrell ve Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth gibi isimlerin de bulunduğu, 8 heyet Diyarbakır’a gitti.

Eski başbakan yardımcılarından Mesut Yılmaz’ın, yıllar önce Diyarbakır’daki bir toplantıda söylediği, “Avrupa Birliği’nin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözü, bugünlerde doğrulanıyor. Avrupa Birliğ’nin Türkiye ile müzakereyi ele alacağı 17 Aralık zirvesi öncesinde, Diyarbakır, Avrupalı parlamentler ve siyasetçilerin akınına uğradı.

UYGULAMALARI KONTROL ETTİLER

Meclis, Avrupa Birliği’ne uyum paketlerini kabul ederek yasalaştırdıkça, heyetler de yasaların günlük yaşamdaki uygulamalarını görmek için bölgeye gitti. Son üç ay içerisinde, 100’ü aşkın kişiden oluşan, 28 değişik heyet Diyarbakır’da temaslarda bulundu. Çoğunlukla sivil toplum örgütlerini ziyaret eden heyetler, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile de biraraya geldi.

ÜNLÜ SİMALAR ZİYARET ETTİ

Bölgeye gelen heyetlerin arasında Avrupa Birliği’nin eski genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Avrupa Parlementosu Başkanı Josep Borrel ve Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth gibi ünlü simalar da vardı.

TEK DURAK DİYARBAKIR OLMADI

Bazen vatandaşlarla da biraraya gelen heyetlerin bölgedeki tek durağı Diyarbakır olmadı. Avrupalı heyetler Batman ve Mardin’i de ziyaret etti..

aa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:37:24
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 17:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?