5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'a yeni spor tesisileri

Diyarbakır'da Seyrantepe Spor Tesisleri'nde yapımı devam eden atletizm tartan pisti ile suni çim saha tamamlanma aşamasına geldi. 

Uluslararası standartlara uygun olarak yapılan ve bölgenin en büyük atletizm pisti olma özelliğini taşıyan tartan pistin 1 milyon 850 bin YTL'ye, suni çim sahanın da 450 bin YTL'ye mal olduğu bildirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, atletizm tartan pistinin Haziran ayında hizmete gireceğini söyleyerek, "Çok amaçlı ve uluslararası standartlara uygun olarak yapılan tartan pistte Türkiye Şampiyonaları ve uluslararası müsabakalar da yapılabilecek. Bu pist sayesinde Diyarbakır'da şampiyon atletler yetişecek" dedi. 

Seyrantepe Spor Tesisleri'nde yaptırılan ve 450 bin YTL'ye mal olan suni çim sahanın da önümüzdeki ay içerisinde hizmete gireceğini belirten Çetin, "Diyarbakır'daki amatör takımlarımız yıllarca toprak sahada, toz toprak içerisinde top koşturdu. Artık Diyarbakır'da yüzlerce gencimizi bünyesinde bulunduran amatör takımlarımız maçlarını suni çim sahada oynayacaklar. Gençlik ve Spor il Müdürlüğü olarak Diyarbakır İl Özel İdaresi'ne Türk futboluna katkılarından dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 15:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?