5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 12 binada yıkılma tehlikesi

DİYARBAKIR'da çökerek 5 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanmasına neden olan ‘Alkan-1 Apartmanı' çökmesinin ardından, Yenişehir Beldesi’nde bulunan ve istisnat duvarı çöken 12 ev kaymaya başladı.

Yenişehir Belediyesi sınırlarında bulunan Dicle Mahallesi 314'üncü Sokak üzerinde 2 ve 3 katlı olan 12 ev istinat duvarının kayması sonucu yıkılma tehlikesiye karşı karşıya kaldı. Binalarda oturanlar 1995 yılında Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü'nce kamulaştırılarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kent merkezini birbirine bağlamak amacıyla yapılan karayolunun istisnat duvarının, bitirilmemesi ve arkasına dolgu yapılmaması sonucu yıkıldığını ileri sürdü.

Bina sakirlerinden Remzi Talur, 1995 yılında yapılan ve yarım kalan istisnat duvarının tamamlanması için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne başvurmalarına rağmen ilgilenilmediğini ileri sürdü. Talur, “İstisnat duvarının yıkılmasıyla birlikte evler kaymaya başladı. İstisnat duvarı kenarındaki evlerden 3'ünün kaymasıyla arka evler de kaymaya başladı. Gece uyumaktan korkuyoruz. Çocuklarımızla birlikte yakınlarımın evinde kalıyoruz. Bir an önce buna çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Evlerin boşaltılması konusunda kendilerine tebligat yapıldığını bildiren Ekrem Kaya, gidecek yerleri olmadığını için eşi ve 4 çocuğu ile birlikte yıkılma tehlikesi olan binada oturmak zoruda kaldıklarını söyledi. Kaya, oturduğu binanın diğer bitişik evlerden koptuğunu belirterek, “Oturduğumuz evin kayması sonucu arka ve yanlarda bulunan 12 evde birlikte kayacak” diye konuştu.

Yenişehir Belediyesi Fen işleri Müdürü Mahir Akgün, her an yıkılması beklenen evlerin boşaltılması için geçen cumartesi günü bina sakinlerine tebligat yaptıklarını söyledi. Akgün, “İstisnat duvarının yıkılmasıyla birlikte kayan evlerin onarılması için çalışma başlattık. Çalışmanın daha sağlıklı yürütülmesi için Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nda kurulan heyetin rapor vermesi için bekliyoruz” dedi.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 11:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?