5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 29 mülteci yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollara Türkiye'ye giriş yapan aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 29 mülteciyi yakaladı. Karakola götürülen mültecilere su ve yiyecek verildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu üzerinde şehirlerarası yolcu taşıyan üç otobüste yapılan kimlik kontrolü sırasında aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 16'sı Irak, 13'ü Afganistan vatandaşı olmak üzere toplam 29 yabancı kaçak göçmen yakalandı. İran üzerinden yurda girdiği tespit edilen kaçak mültecilerin Avrupa'ya gitmek istedikleri, bu amaçla organizatörlere kişi başına 5 bin ile 7 bin ABD doları arasında para ödedikleri öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan mülteciler işlemleri yapılmak üzere karakola getirildi. Bu esnada, Karakol'un kamelyasında ifadeleri alınması için bekletilen mültecilere askerler tarafından soğuk su ve yiyecek ikram edildi.

Yakalanan 29 kaçak göçmen, sevk edildikleri adli mercilerce ifadeleri alındıktan sonra, sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 13:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?