5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü Diyarbakır'da coşku ile kutlandı.


Diyarbakır Valiliği önündeki kutlamalara Vali vekili Erhan Koyuncu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili İhsan Baba, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan çok sayıda askeri ve sivil erkan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 7. Kolordu Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Davut Sağır günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Yüzbaşı Sağırlı, binlerce yıldır aynı çatı altında hiçbir problem olmadan yaşadıklarını belirterek, "Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkaslar ve Balkanlarda omuz omuza çarpışarak gerektiğinde şehitler veren ülkemiz insanı, arasına sokulmaya çalışılan nifak tohumlarını yeşertmeyecek olgunluk ve anlayışa sahiptir. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçlayan gayret içinde oldukça bizleri bölerek kendi çıkarlarını gerçekleştirmeye çalışanların çabaları boşa çıkacaktır. Bundan tam 70 yıl önce yine bu şehirde, bu şehrin tarih kokan surları içinde bu insanlarla tek yürek olan Diyarbakır'ın fahri hemşerisi Atatürk'ün dediği gibi Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu anlayış içinde tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere karşı var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Nifak tohumları ekmeye çalışanlar bin yıldır başaramadılar. Şimdi de başaramayacaklar. Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet orduları Cumhuriyeti ve bu mukaddes topraklarını koruma ve savunmaya güçlü ve hazırdır" dedi.


Daha sonra tören birlikleri geçiş yaptı. Askeri birliklerin geçişi sırasında Diyarbakırlılar, Mehmetçikleri ayakta alkışladı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 14:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?