8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 43 engelliye tekerlekli sandalye

Diyarbakır’da bedensel engelli 43 vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Başkanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır Valiliği, Beyoğulu Rotary Kulübü ve Wheelchair Foundation’ın katkıları ile 43 vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı için düzenlenen tören Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu, bir taraftan dünyanın birçok bölgesinde insanların birbirini öldürdüklerini belirterek, diğer taraftan Amerika’dan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yapılan kampanyalarla Diyarbakır’daki engelli insanlara yardım eli uzatıldığını söyledi. Bunun önemli bir şey olduğuna inandığını söyleyen Miroğlu, "Eğer insanlar doğru düşünürlerse, birbirlerini iyi anlarlarsa; bu dünyanın kavga yeri değil, birbirine destek yeri olduğunu, insanlığın da burada yattığını kavramış olurlar" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, bedensel engelli olmayı "Her gün veya her an her birimizin karşılaşabileceği bir süreç" diye tanımladı. Baydemir, bu bilinçle, bedensel engellilere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Türkiye’de 15 milyona yakın engelli insanın bulunduğunu ifade eden Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Faruk Üzmez ise yardımda emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından bedensel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 01:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman genç IP: 85.96.76.xxx Tarih : 7.05.2005 12:27:06
Biz KONYAda 2003 ten beri Akülü tekerlekli sandalye üretmekteyiz.Bu tekerlekli sandalye büyük bir ihtimamla ithaldir.Halbuki Ülkemizin Yurt dışı ithalat fazlalığı var.Eğer ki bizden alınmış olaydı Ülkemizin dövizi yurt dışına çıkmamış olurdu .yarli sanayimiz gelişmiş olurdu.Bu gibi toplu organize lerde bizimde habarimiz olursa bizimde katkımız olur.