7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da AB standartlarında okul

Diyarbakır'da yeni açılan bir özel okul, derslikler dışında öğrenci ve veliler için tasarlanan yüzme havuzu, sauna, restoran, internet cafe, sinema, tiyatro ve spor salonları ve öğrencileri izleyen kamera sistemiyle 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor. 

2006-2007 eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Özel İçten Koleji, bünyesinde bulundurduğu faaliyet mekanlarıyla adeta 5 yıldızlı otel ve eğlence merkezi statüsünde eğitim veriyor. 

Büyük ilgi gören okulun kurucuları, rutin derslerin yanı sıra fitnes, tiyatro ve sinema salonları, kapalı yüzme havuzu, restoran, internet kafe, sauna keyfinin dışında, öğrencileri sürekli kontrol altında tutmak için kurulan kamera sistemiyle eğitim vermenin gururunu yaşıyor.

Okul yetkililerinin, "Eğitim kalitesini arttırmanın yolu, öğrencilere okulu sevdirmekten geçiyor" sloganıyla açtığı özel kolejde, 250 öğrenci eğitim görüyor. 

Özel İçten Koleji Lise Müdürü Mahmut Çetin, eğitim ve öğretimdeki sıkıntıların artmasıyla birlikte özel okulların ön plana çıktığını ifade ederek, "Eğitim ihtiyacından yola çıkarak, bu coğrafyada okulumuzu kurduk. Yeni olmamıza rağmen şu anda çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu yılki çaba ve gayretimizle önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime daha iyi başlayacağız. Sosyal etkinlikler açısından da eğitim ve öğretime önem veriyoruz. Okulumuzda bir aile ortamımız var. Okullar arasında ilk kez kapalı yüzme havuzu, fitnes salonu bulunmaktadır. Bu da, öğrencilerin okula ısınmasını ve sevmesini sağlamaktadır" dedi. 

Okul kurucularının öğrencilerin eğitim-öğretimlerinin dışında okulu ve eğitimi sevdirmek adına hareket ettiklerini dile getiren Çetin, "Kolejimizde öğrencilere dört dörtlük fırsatlar sunulmuş durumda. 

Okulumuzda kapalı yüzme havuzu, sauna, restoran, sinema, tiyatro ve spor salonlarıyla öğrencilerimize ekstra eğitim veriyoruz. Güvenlik nedeniyle okula kamera sistemi yerleştirdik. Hafta sonu öğrenciler ve veliler için sosyal etkinlikler düzenlenirken, kız öğrenciler ve bayan velilerimiz hafta sonu öğlene kadar, erkekler ise akşam saatlerine kadar spor salonundan yararlanıyor. 

Ayrıca, özellikle erkek velilerin çocuklarıyla daha fazla ilgilenmesini sağlayabilmek ve onları kahve kültüründen uzaklaştırmak için, akşam saatlerinde sinema salonunda film veya futbol maçları yayınlayarak çocuklar ile ebeveynleri birarada tutuyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Kolejin İlköğretim Okulu Müdürü Sıddık Demirel de, 27 yıl devlet okullarında görev yaptıktan sonra emekli olduğunu belirterek, "Böyle özel bir okulda müdür olarak çalışmanın zorluklarının yanı sıra çok olumlu yönleri de bulunuyor. 27 yıllık öğretmenlik hayatımda, hayalini kurduğum sosyal faaliyetlerin yoğun olduğu bir okulda görev yapmayı istiyordum. 27 yıl sonra hayalimdeki gibi bir okulda görev yapmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu. 

Özel İçten Koleji'nde eğitim gören Feray Aktan ve Melek Kaya adlı öğrenciler, okulun çok iyi bir eğitim kadrosuna sahip olduğunu söyleyerek, "Bu okulun diğerlerinden farkı, daha disiplinli olmasıdır. Öğrencilerle iletişimleri daha iyi. Sorunlarımızı çözmek için sonuna kadar mücadele veriyorlar. Diyarbakır'da böyle bir okulun açılmasını düşünemezdik. Bu okulun açılması, bizler için çok iyi oldu" şeklinde konuştu. 

Kolejin 595 kişi kapasiteli olduğu, bu yıl 250 öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenilirken, okulda toplam 40 kadrolu öğretmenin bulunduğu belirtildi. Okulun kurucularınca yeni bir okul yaptırmak için proje hazırlandığı, projede golf ve olimpik yüzme havuzunun da yer aldığı öğrenildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 16:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?