7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da alacak verecek kavgası: 2 ölü

Diyarbakır’da iki aile arasında alacak-verecek meselesi yüzünden çıktığı kaydedilen kavgada 2 kişi ölürken, 8 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgilere göre olay, saat 15.45 sıralarında Yeniyol kavşağı Gaziler Sitesi yakınlarında meydana geldi. Aralarında daha önceden alacak-verecek meselesi yüzünden husumet bulunan Akyıl ve Çitfçioğlu aileleri arasında kavga çıktı. Kavga kısa sürede büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmak istenen Hüseyin Akyıl ve Seyfullah Çiftçioğlu yolda hayatlarını kaybettiler. Çıkan kavgada yoldan tesadüfen geçen ve öğrenci olduğu öğrenilen Necmettin Bartu, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ve kavgaya karışan Hamza Akyıl, Fethi Çiftçioğlu, Mafuz Çiftçioğlu, Hayrettin Akyıl, Hakan Ayverdi, Metin Çiftçioğlu yaralandılar.
Yaralılar Diyarbakır Devlet ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis 2 hastane çevresinde olayların büyümemesi için geniş güvenlik önlemleri alırken, hastaneye gelen yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi.
Öte yandan kavgada hayatını kaybeden Hüseyin Akyıl’ın, yaralılar arasında bulunan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl’ın oğlu olduğu öğrenildi.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 20:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?